Binnenland

Eindredacteur P&W reageert op Wesley de Laat-gate

14-04-2014 13:10

Herman Meijer, de eindredacteur van het televisieprogramma Pauw & Witteman, heeft vanmorgen in het Radio 1-programma De Ochtend (Ncrv) uitgebreid gereageerd op de bekentenis van Wesley de Laat dat hij de redactie van Pauw & Witteman zou hebben misleid. De Laat zat door het misleiden van de P&W-redactie aan tafel in het programma zonder dat één van de redacteuren door had dat hij een verhaal uit zijn duim zoog. 

In De Ochtend verklaart eindredacteur Meijer onder andere:

“We hebben best goed gecheckt vind ik zelf. We hebben de Kamer van Koophandel gebeld om te controleren of hij echt een schoonmaakbedrijf had, we hebben de gemeente Waalwijk gebeld, we hebben Omroep Brabant, de Volkskrant en de NOS gevraagd wat zij er van vonden en ook zij vonden het een betrouwbaar verhaal.  

Ik had ook niet de indruk te maken te hebben met een anti-discriminatie-activist, want zijn verhaal is nu dat hij het deed om discriminatie aan de kaak te stellen. Zo’n type man was het niet.

Het is heel vervelend, want zoiets hoort niet te gebeuren. Maar je kunt niet alles voorkomen. Acht jaar geleden hadden we ook al eens zo’n geval. Soms blijk je gewoon ineens een fantast in je programma te hebben. Je moet het dan ook maar zien als een soort folklore. 

Wel vind ik achteraf dat we misschien kritischer hadden moeten zijn over dat zogenaamde marktonderzoek wat hij beweert te hebben gedaan.

Overigens kan ook dit verhaal weer verzonnen zijn. Maar nogmaals, hij kwam bij mij echt niet over als een man met een missie. En nee, hij zit vanavond niet bij ons aan tafel. Daar heb ik geen behoefte meer aan.”

 

U kunt het item hier terugluisteren.