Xite

Lerares dreigt met gaskamer

14-04-2014 06:41

Een lerares van het sjieke North London Collegiate School is behoorlijk uit de school geklapt. Omdat een joods meisje aan het voordringen was in de etensrij in de kantine kreeg de tiener te horen dat als ze niet als de sodemieter achteraan ging staan, ze naar de gaskamers gestuurd zou worden.

De uitspraken van de lerares bleven niet in de kantine. Inmiddels is de zaak groot nieuws in Engeland en spreekt iedereen er schande van. De lerares zou in de privĂ©sfeer haar excuses al hebben aangeboden, maar de ouders van de tiener nemen daar geen genoegen mee. Volgens Daily Mail eisen ze een publiekelijke verklaring van de onderwijzeres vanwege de ernst van de zaak. Ook de school zou al op het incident zijn gedoken, maar of de lerares daadwerkelijk ‘straf’ krijgt en wat die sancties dan inhouden, is niet bekend.

De exclusieve Londense school kan de uitbarsting slecht gebruiken. Het moet het al jaren hebben van z’n uitstekende imago dankzij bekende oud-leerlingen als Rachel Weisz, Esther Rantzen en Anna Wintour.

(BuzzO)