Xite

Flavor Flav voorkomt celstraf met schikking

15-04-2014 06:47

Flavor Flav heeft maandag in de rechtbank van Las Vegas een schikking getroffen in een mishandelingszaak die stamt uit 2012. De 55-jarige Public Enemy-rapper, die eigenlijk William Jonathan Drayton heet, voorkwam hiermee een mogelijk lange gevangenisstraf. Dat meldt ABC News.

De hiphopper werd in oktober 2012 aangeklaagd door de tienerzoon van zijn vriendin. Flav zou de destijds 17-jarige na een ruzie onder meer met een keukenmes hebben bedreigd en door het huis hebben gejaagd. Tijdens een eerdere getuigenis beweerde de jongen te vrezen voor zijn leven.

Drayton was maandag bereid schuld te bekennen in ruil voor een verminderde aanklacht. Hierdoor voorkwam hij een mogelijke celstraf van 12 jaar. De rechter veroordeelde Flavor Flav tot een voorwaardelijke straf en tot vier maanden verplichte behandeling in een kliniek.

Volgens de advocaat van Drayton hebben de jongen en de rapper zich sinds het incident weer verzoend. Tijdens de zitting zei Flav: “Ik hou van mijn zoon en hij houdt ook van mij.”