Xite

Regisseur Fincher heeft ‘volslagen krankzinnige’ eisen

15-04-2014 07:11

Het heeft er alle schijn van dat David Fincher binnenkort door Sony Pictures zal worden vervangen als regisseur van de aankomende biopic over Steve Jobs. De salariseisen en de totale controle over het project die de 51-jarige filmmaker wil, gaan de bazen van de filmstudio veel te ver, aldus The Hollywood Reporter.

Sony wist voor de geplande biografische film over de wijlen Apple-topman enkele topmensen uit de filmindustrie bijeen te brengen. Zo haalde de studio Scott Rudin aan boord als producer, schreef Aaron Sorkin het script en dacht Sony met Fincher de ideale regisseur te hebben gevonden.

De eisen van de maker van The Curious Case Of Benjamin Button (2008) en The Social Network (2010) zouden echter veel te gortig zijn. Zo eist hij onder meer 10 miljoen dollar als aanbetaling en wil hij totale controle over de marketingstrategie van de film.

Een insider verklaarde tegen THR dat de onderhandelingen nog niet helemaal zijn afgekapt, maar dat Fincher behoorlijk moet inbinden willen beide partijen tot een akkoord komen. Vooralsnog betitelde Sony de eisen van de regisseur als ‘volslagen krankzinnig’.