Xite

Paniek om vondst rugtassen bij marathon Boston

16-04-2014 07:22

In Boston is een man opgepakt na de vondst van twee onbeheerde rugzakken. De tassen werden aangetroffen bij de finish van de Boston Marathon, waar een jaar eerder drie doden vielen bij een bomaanslag. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

De bloedige aanslag werd dinsdag herdacht. De vondst van de rugzakken zorgde dan ook voor veel commotie. De politie ontruimde de omgeving en de Explosieven Opruimingsdienst rukte uit om de tassen te onderzoeken.

Van een terreuraanslag was dit jaar geen sprake. In een van de rugzakken zat volgens CBS een rijstkoker, gevuld met de confetti. Beide tassen zijn uit voorzorg opgeblazen door de Explosieven Opruimingsdienst.

Voor twee overlevenden van de aanslag is de stunt vermoedelijk bijzonder pijnlijk. De broers verloren vorig jaar allebei een been en liepen het traject opnieuw om geld op te halen voor hun herstel. Kort nadat ze de finish bereikten, werden de rugzakken gevonden.

Volgens getuigen waren de tassen achtergelaten door een man die zich ,,vreemd” gedroeg. Zo zou hij blootsvoets zijn geweest en ,,Boston strong” (Boston sterk) hebben geschreeuwd, voordat de politie het gebied afsloot.

Maandag wordt de marathon opnieuw gelopen. In verband met de aanslagen vorig jaar heeft de politie strenge veiligheidsmaatregelen genomen. De stad verwacht een recordaantal van 36.000 lopers en honderdduizenden bezoekers.

(ANP)