Xite

‘Sherlock’ blij als een kind met rol Smaug

16-04-2014 07:30

Benedict Cumberbatch is een gelauwerd acteur. Maar met zijn rol als Smaug, de draak in het tweede deel van Peter Jackson’s filmtrilogie The Hobbit, was hij als een kind zo blij. “Voor die rol móest ik auditie doen.”

“Mijn vader las mij The Hobbit voor toen ik een kind was”, vertelt Cumberbatch in Metro. “Hij is acteur en speelde de draak. Dat deed hij echter alleen voor mij, zijn zoon. Toen ik eenmaal wist dat de film er zou komen, wist ik door mijn jeugd: Voor die rol móet ik auditie doen. Alleen voor die ene rol. Ik was bijzonder blij dat de tape van mijn auditie regisseur Peter Jackson bereikte en dat hij het waard vond om mij te ontmoeten. Het moest blijkbaar zo zijn.”

Dat Cumberbatch de rol kreeg, was geen uitgemaaktr zaak. “Jackson kende mijn vertolking van Sherlock Holmes. Maar ik had concurrentie van een aantal fenomenale talenten, dus ik ben een gelukkig man. De draak speel ik op een bepaalde manier ook, ik ben niet alleen de stem van het beest. Hoe het eindresultaat in de film is geworden ging zelfs mijn verbeelding te boven. Wat denk je hoe het voor mij is om in de bioscoop te zitten en naar mezelf als draak te kijken? Echt gaaf.”

(BuzzE)