Xite

Advocaat gediscrimineerd om korte broek

17-04-2014 08:00

Een Amerikaanse advocaat is door een rechter verbannen uit de rechtszaal omdat hij een korte broek droeg. James Lee Bright voelt zich gediscrimineerd.

James kwam afgelopen vrijdag en maandag een cliënt verdedigen in de rechtbank van Dallas, maar hij mocht niet naar binnen van rechter Etta Mullin. Zij kon de korte broek niet waarderen. De advocaat had naar eigen zeggen een goede reden voor zijn outfit. Door een blessure aan zijn knie moest hij wel een korte broek dragen.

Twee weken geleden werd Bright geopereerd en daar ondervindt hij nog steeds de gevolgen van. “Er komen buisjes uit mijn been en dus kan ik geen lange broek aan”, vertelt de man aan Fox 4. “Die zijn verbonden met een ijsmachine om de zwelling weg te nemen.” Ook zou hij niet in staat zijn om zelf een lange broek aan te trekken.

De advocaat probeerde de situatie uit te leggen, maar Mullin wilde het niet eens horen. Zijn cliënt is volgens hem de dupe, omdat hij in de cel moet wachten tot het probleem is opgelost. Een collega valt Bright bij. “Hij volgt de instructies van de artsen op; hij heeft een parkeervergunning voor gehandicapten en dat is hij ook tijdelijk.”