Xite

Jay-Z krijgt groen licht voor festival in LA

17-04-2014 07:17

Jay-Z mag komende zomer zijn Made In America-festival dan toch in Los Angeles houden. De 44-jarige rapper/producer kreeg woensdag alsnog toestemming van de gemeenteraad nadat een lokale politicus de plannen voor het festival had weten op te houden. Dat meldt TMZ.

De Empire State Of Mind-ster lanceerde het muziekevenement in 2012 voor het eerst in Philadelphia en kreeg het idee om het festival eind augustus tegelijkertijd in het Los Angeles Grant Park te houden. Politicus Jose Huizar wist de verstrekking van een vergunning voor Jay-Z echter te blokkeren.

Huizar zei zich zorgen te maken om de impact van het festival op de lokale gemeenschap indien zo’n 50.000 verwachte bezoekers zouden komen opdagen in het centrum van de stad. Het tweedaagse evenement zou volgens hem ook de nodige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Hoewel de politicus de vergunning enkele dagen wist tegen te houden, was het niet genoeg om de overige leden in de raad te overtuigen. Jay-Z kondigde woensdag in het bijzijn van burgemeester Eric Garcetti de lancering van Made In America in Los Angeles aan.

(BuzzE)