Xite

‘Nederlandse pedo achter zelfmoord tiener Amanda Todd’

18-04-2014 07:50

Update: Het Openbaar Ministerie in de Canadese staat British Columbia wil dat Nederland een 35-jarige man uitlevert in verband met de zelfmoord van de tiener Amanda Todd. De man, die in Canadese media geïdentificeerd wordt als Aydin C., zou de 15-jarige Canadese tot zelfmoord hebben gedreven. Hij perste haar af met beelden waarop ze gedeeltelijk uit de kleren ging. (Anp)

Een Nederlandse man wordt ervan verdacht dat hij degene is die in 2012 de naaktfoto op internet heeft gezet van de toen 15-jarige Canadese Amanda Todd. Zij pleegde vervolgens zelfmoord omdat ze met de foto werd gepest. Dit heeft de Canadese politie bevestigd. Het zou gaan om een 35-jarige man die in januari werd aangehouden, zeggen Omroep Brabant en BN De Stem op basis van eigen onderzoek

De Nederlandse justitie wilde donderdag alleen bevestigen dat de man wordt verdacht van het maken van kinderporno en van het chanteren van meisjes in de VS, Groot-Brittannië en Nederland. Hij zou hierbij tientallen slachtoffers hebben gemaakt.

De zelfmoord van Amanda Todd was in 2012 wereldnieuws. Ze had voor haar zelfmoord een filmpje op YouTube gezet waarin ze uitlegde hoe pesterijen haar leven tot een hel hadden gemaakt.

De advocaat van de man stelt dat het bewijs tegen zijn cliënt ‘flinterdun’ is.

De moeder van de Amanda Todd is blij dat de waarheid nu eindelijk boven tafel komt:

“Ik heb altijd diep van binnen geweten dat mijn dochter mij de waarheid vertelde. We begrijpen dat dit een belangrijke ontwikkeling is maar dat het juridische proces pas net is begonnen”, verklaarde Carol Todd donderdagavond volgens The Vancouver Sun.
“Amanda’s verhaal en de dingen waar ze tegen op moest boksen, hebben velen in de wereld geraakt.”

Carol Todd is nu fervent voorvechtster van strengere veiligheidscontroles op sites als Facebook en andere sociale media.

Amanda’s vader prees de inzet van de Canadese politie. “Ik ben gewoon heel blij dat we een verdachte hebben gearresteerd, hopelijk kunnen we er wat gerechtigheid uit krijgen.”