Xite

Paaspop barst los

18-04-2014 07:23

Voor de 38e keer barst vrijdag in het Noord-Brabantse Schijndel muziekfestival Paaspop los. Het driedaagse evenement geldt als de officieuze opening van het Nederlandse festivalseizoen. Op het festivalterrein in de buurt van Den Bosch treden vrijdag, zaterdag en zondag pop-, rock-, dance- en theateracts uit binnen- en buitenland op, verspreid over acht podia.

Op het programma staan onder meer The Prodigy, Kaiser Chiefs, 2ManyDJ’s, Triggerfinger, Peter Pan Speedrock, De jeugd van tegenwoordig, Hans Teeuwen & The Painkillers, Javier Guzman, Yellow Claw, Miss Montreal, Guus Meeuwis, Moss, DeWolff, Joost van Bellen en Hatebreed. De kaartjes voor zaterdag zijn inmiddels uitverkocht.

Vorig jaar trok het festival een recordaantal van 52.000 bezoekers. Pasen, en dus Paaspop, viel toen vroeg in het jaar waardoor de ruim 7000 festivalbezoekers die bleven kamperen barre nachten moesten doorstaan. De organisatie liet voor de zekerheid extra EHBO’ers surveilleren over de camping, de verwarmde cateringtent bleef ‘s nachts open en de campingwinkel breidde het assortiment uit met dekens en truien.

(ANP)