Xite

Posttraumatische stressstoornis door Twittertrolls

18-04-2014 08:36

De Amerikaanse Melody Hensley heeft door Twitter een posttraumatische stressstoornis ontwikkeld. Volgens de vrouw is haar situatie vergelijkbaar met die van oorlogsveteranen.

De diagnose werd 16 maanden geleden al gesteld. Hensley zou deze hebben opgelopen door de honderden trolls die haar via Twitter uitscholden. De haters moesten haar naar eigen zeggen hebben omdat ze uitgesproken feministe en atheïste is. Nog steeds zou een flinke groep de vrouw regelmatig belachelijk maken, onder meer in YouTube-filmpjes.

Een oud-militair had felle kritiek op de vrouw. Een oorlog meemaken zou toch echt heel iets anders zijn dan Twitter, wat je bijvoorbeeld uit kunt zetten. Hensley vindt van niet. “Ze denken dat je geen posttraumatische stressstoornis kunt krijgen door mensen die je online lastigvallen en door cyberstalking. Maar dat kan wel en het is mij overkomen. Jullie krijgen mij niet stil.”

Daily Mail heeft de vrouw om een reactie gevraagd, maar Hensley liet weten dat ze zich niet goed genoeg voelt om vragen te beantwoorden.