Xite

Seksloze kameel bevallen

18-04-2014 09:47

Hobbyboeren Andrew en Maria Henshaw wisten niet wat ze meemaakten toen huiskameel Doris afgelopen week ineens een klein kameeltje ter wereld bracht. Doris, een vrouwtjeskameel, had namelijk meer dan een jaar geen contact gehad met een mannetje.

Doris werd dinsdag mama en Andrew en Maria waren maar net op tijd om de bevalling goed af te laten lopen. “Tegen de tijd dat ik ontdekte dat Doris aan het bevallen was, stak de kleine er al half uit. Na een beetje trekken kwam hij er helemaal uit”, aldus Andrew in The Telegraph. “Het was echt bizar en totaal onverwacht. Toen het kleintje werd geboren klonk hij als een dinosaurus, zoveel lawaai maakte hij. Alsof ik in Jurassic Park zat. Een paar uur later leek hij ineens op een giraffe met z’n lange nek, of op het monster van Loch Ness, dat kan ook.”

Een naam heeft het nieuwe kameeltje nog niet, daarvoor hebben Andrew en Maria een wedstrijd uitgeschreven. Hoe Doris zwanger heeft kunnen raken is een raadsel, maar Andrew verwacht dat ze al zwanger was toen ze bij hen kwam wonen. Kamelen hebben in sommige gevallen een draagtijd die net iets langer is dan een jaar, dus het zou kunnen dat Doris nog net voor haar verhuizing nog even van bil is gegaan.

(BuzzO)