‘Bløf is terug’

22-04-2014 06:35

Bløf is – naar eigen zeggen – terug van weggeweest. De laatste platen van de Zeeuwse band brachten niet wat ze ervan hadden verwacht en dus moet het album In het midden van alles ze weer naar de top brengen.

De onlangs uitgereikte 3FM Awards zagen de rockers als mooi meetmoment. Helaas wisten ze geen enkele nominatie te verzilveren. “We wonnen dit jaar niets en waren oprecht teleurgesteld”, vertelt drummer Norman Bonink in het AD. “Geen frustratie, maar wel reden om even te vloeken en elkaar aan te moedigen: volgend jaar is hij weer voor ons. We willen nog steeds aan de top van Nederland staan.”

Voor In het midden van alles nam Bløf een externe producer in de hand, zegt zanger Paskal Jakobsen. “We hadden onze eigen grenzen als producers bereikt, onze beslissingen in de studio waren het gemiddelde van vier personen geworden. We wilden nu iemand die concessieloze beslissingen nam.”

Stoppen

Na de wat minder ontvangen platen Oktober, April en Alles blijft anders was er nooit de gedachte te stoppen. “Maar we hebben wel uitgesproken dat we alleen bestaansrecht hebben als we nieuwe dingen blijven maken waarop we trots zijn. En als dat niet meer zo is, hebben we ook afgesproken, houden we ermee op”, aldus Bonink.

Prijzen die Bløf recent wel in de wacht sleepte, waren de Oeuvre Edison en de Radio2 Mijlpaalprijs. Jakobsen: “Ontzettend eervol, maar tegelijk denk ik: ik ben pas net 40, ik heb nog een hele toekomst voor me!” Bonink: “Niets ergers dan een band die na z’n hoogtepunt nog een beetje nasputtert.” Jakobsen: “Om dat te bewijzen, moet je een plaat maken die dat ondersteunt. Dat gevoel heb ik nu: we hebben alles gedaan wat we kunnen. We zijn weer urgent.”

(BuzzE)