Xite

Wedstrijdverbod voor 400 Ajax-fans

22-04-2014 06:49

Ongeveer 400 Ajax-fans mogen zondag niet aanwezig zijn bij de wedstrijd Heracles – Ajax in Almelo. Het gaat om fans die in het Rotterdamse stadion De Kuip aanwezig waren in het vak waaruit vuurwerk is gegooid tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle. De gemeente Amsterdam en Ajax stelden dat maandagavond in een gezamenlijke verklaring.

Ajax kan in Almelo de landstitel prolongeren als het minimaal gelijk speelt. Om niet alle Ajax-supporters onder de kleine groep hooligans te laten lijden, hebben de Amsterdamse Driehoek (gemeente, politie, openbaar ministerie) en Ajax besloten om een mogelijke huldiging van Ajax door te laten gaan.

De groep van ongeveer 400 wordt uitgesloten, omdat uit eerste politieonderzoek blijkt dat het vuurwerk dat op het veld terecht is gekomen te herleiden is tot de groep in dit vak. De 400 zaten in het vak recht achter het doel, midden-onderin. Uit het kaartverkoopsysteem was op te maken wie er op de betreffende rijen en stoelen zaten. Hun clubkaarten zullen geblokkeerd worden voor de wedstrijd Heracles tegen Ajax.