Xite

DeLange en Waylon: album belangrijker dan Songfestival

23-04-2014 08:06

The Common Linnets staan op 6 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Drie dagen later verschijnt hun album, waar ook Calm after the Storm op staat. Zowel Ilse DeLange als Waylon geven aan dat ze succes voor het album verkiezen boven glorie in Kopenhagen.

“Het album is het belangrijkste”, zegt Waylon tegen het AD. Ilse springt bij: “Oei. Dan wil ik wel zeggen dat het Songfestival niet zomaar een promotiemiddel is. We hadden die plaat sowieso gemaakt, festival of niet. Onze keuze is super integer. “Waylon: “We hoeven er toch niet omheen te draaien? Het voornaamste is dat het album en onze oprechte liefde voor country goed worden begrepen.”

De keuze voor Calm after the Storm, niet bepaald een standaard Songfestivalliedje, zorgde voor de nodige verwondering. “Er zijn zeker liedjes bij waarvan mensen zullen zeggen dat ze meer voor de hand liggen”, zegt Waylon. “Ik geef ze daar gelijk in”, vult Ilse aan. “Maar van wat voor de hand ligt, krijg je sneller een klap in het gezicht”, vindt Waylon.

(BuzzE)