Xite

‘Kluivert in beeld als assistent Van Gaal’

28-04-2014 09:10

Patrick Kluivert is nadrukkelijk in beeld om coach Louis van Gaal ook bij Manchester United te assisteren. Dat meldden maandag verschillende media in Engeland.

De benoeming van Van Gaal is nog niet officieel. Maar in Engeland gaan ze er van uit dat Manchester United zijn komst in het nieuwe seizoen nog deze week bekend maakt. De bondscoach kan zo op 7 mei in alle rust met het Nederlands elftal aan de voorbereiding op het WK in Braziliƫ beginnen.

Kluivert is op dit moment ook assistent van Van Gaal bij Oranje. De voormalig topspits vertrekt na het WK bij de landenploeg. Hij is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

Volgens Engelse media ligt er voor Van Gaal een 3-jarig contract en een jaarsalaris van 10 miljoen euro klaar. Ryan Giggs zou de eerste assistent van de geboren Amsterdammer moeten worden. De voetballer uit Wales, icoon van de club, werd vorige week na het ontslag van David Moyes als interim-trainer benoemd.

United heeft er veel voor over om weer mee te kunnen strijden om de landstitel. De nieuwe hoofdtrainer mag na het seizoen 100 miljoen euro op de transfermarkt uitgeven.

(ANP)