Opinie

Mensen met een mening – maandageditie

28-04-2014 19:17

“Ik heb twee jaar in Bangladesh gewoond. Als ik kleding draag met een ‘made in Bangladesh’-label, ben ik trots. Omdat ik weet wat de alternatieven zijn voor die vrouwen en hoe hard we werken om hun arbeidsomstandigheden te verbeteren. Ik zeg niet dat we klaar zijn, want er zijn nog steeds problemen, maar onze aanwezigheid is goed voor hen.”

Helena Helmersson, hoofd duurzaamheid van H&M, is trots op het ‘Made in Bangladesh‘-label in haar kledij.

 

“Hij was wel een eikel hoor.”

Maarten van Rossem zondag over prins Bernhard tijdens Limes030. Terugkijken doet u hier.

 

“Onze gezinnen zijn er eigenlijk het meest de dupe van geworden. Menigeen moet hun jaarplek op de camping opzeggen, want men is er toch bijna nooit meer. Als wij thuiskomen laten we ons uitgeput in de bank vallen, hebben geen puf meer om samen boodschappen te doen of in de tuin te werken en daarom de hark en schoffel maar aan onze partner geven en zeggen: “Doe jij het even schat, ik ben bekaf.” Zo`n leven is niet goed voor ons gezin en onze toekomst en ook niet voor het bedrijf. Knoop dat goed in uw oren, directie.”

In een open brief op PrachtigPekela.nl laten medewerkers van PPG Hoogezand zien wat de gevolgen zijn van hun slechte werkomstandigheden.

 

“We hebben geen andere keus dan het contact met de achterban te herstellen. Zoals in de jaren zeventig, daar liggen de roots van de PvdA. Toen was die lijn volstrekt helder bij ons.”

Adri Duivesteijn verlangt terug naar de tijd van Joop (Johannes Marten den Uijl).

 

“De les van Macbeth is dat je niet naar je vrouw moet luisteren.”

Maarten van Rossem duidt diezelfde zondag Shakespeare.

 

“We wonen langs de spoorlijn. Als er een trein aankomt die nog zo ver is dat je ‘m niet gehoord kan hebben, dan voelen we ‘m al wel. En dan sta ik al midden in de kamer: daar komt er weer één. Dan blijkt het toch een trein te zijn.”

Coos Oomen uit Uithuizen zegt niet meer te kunnen functioneren vanwege het aardbevingsgeweld in Oost-Groningen.

 

“Samantha’s leven is zelf ook één grote kermis. Sinds ze bij Oh Oh Cherso kwam is haar leven als een rollercoaster terechtgekomen. En nu blijkt ze ook nog over paranormale gaven te beschikken. Althans, dat moet de serie gaan uitwijzen.”

Jake, de manager van Oh Oh Cherso Barbie (Samantha) geeft broodnodige toelichting bij het waarom van het nieuwe Oh Oh-RTL 5 programma Samantha & Michael: Doe Effe Paranormaal! (geen grap, is echt te zien op RTL 5). In het AD.

 

“Vissen wordt verboden, een kratje bier kopen terwijl je bloedeigen 16-jarige zoon bij je aan de kassa staat zonder ID lukt niet meer, als je zoontje van vier met een vriendinnetje doktertje speelt krijg je Jeugdzorg op je dak met een aantekening van slecht ouderschap, als je vijf meter over de stoep fietst naar AH levert je dat € 90 boete op van een gemankeerde koddebeier… zomaar wat nieuwsfeiten van de afgelopen dagen. Nee, dit land gaat niet naar de kloten, maar de doorgeslagen wet- en regelgeving is een grotere bedreiging voor het welzijn van de NL bevolking dan alle criminele relschoppers van Marokkaanse herkomst bij elkaar!”

Ene ‘18konijn‘ reageert op het nieuwsbericht dat de Partij van de Dieren in Amsterdam een verbod wil op vissen.

 

“Het decor van de eerste Koningsdag van koning Willem-Alexander beantwoordde aan het cliché van de Hollandse ansichtkaart. Op een met oranje bloemen versierde boot stonden drie generaties koninklijke familie te wuiven tegen de achtergrond van zeventiende-eeuwse geveltjes en polderlandschap. De kleine prinsessen droegen zalmkleurige zijden jurken. Met een vestje. Daarna begaven ze zich onder het volk dat zich vermaakte met hedendaagse variaties op het koekhappen. Zij vonden dat leuk of ze deden alsof. En achteraf gaat het nog slechts over het vraagstuk of de Amstelveense burgemeester nu wel of niet een onbetamelijk gebaar richting koningin Máxima heeft gemaakt. Hij ontkent. Pers en publiek bestuderen het YouTube-filmpje. Tsss. Geen wonder dat koning Willem-Alexander een eigen, andere „invulling” van Koningsdag wenst. Het concept van zijn moeder – een charmeoffensief via een bezoek van de familie aan twee uitverkoren gemeentes – is versleten.”

NRC Handelsblad neemt stelling in de Koningsdag-discussie in haar zoals gebruikelijk anonieme commentaar.

 

“Fortuyn is de grootste ladenlichter die we ooit hebben gehad.”

Quote-machine Maarten van Rossem weet zondag niet van ophouden en zet ook Pim Fortuyn even in nader perspectief.

 

“De explosieve stijging van het aantal zelfstandigen zonder personeel, de zogeheten zzp’ers, leidt tot de gewenste flexibilisering van de arbeidsmarkt. Maar een groot nadeel van deze arbeidsverandering is dat pensioenfondsen toekomstige kasstroom zullen missen en dat een goede oudedagsvoorziening ontbreekt. Zzp’ers verplichten om pensioen op te bouwen is zo bezien de enige oplossing om toekomstige korting op pensioenen te voorkomen en een redelijke oudedagsvoorziening te creëren.”

De premievrije zelfstandige is slecht voor zichzelf en het pensioenstelsel, meent research master student economie Michiel de Roo in NRC Handelsblad.

 

“Wij zijn sowieso op zoek naar een breder publiek dus gooien graag onze deuren open zodat iedereen kan komen snuffelen”

Rien van der Elst runt een ‘gentlemans club‘ in Rotterdam en is blij dat men eens komt snuffelen. Of dat alleen bij de speciaal geplande Opera het geval is, is niet bekend.