Xite

Torando’s teisteren Verenigde Staten

28-04-2014 06:41

Verschillende centraal gelegen staten in de Verenigde Staten worden geteisterd door zwaar noodweer, waaronder tornadostormen. Onder meer in Arkansas, Kansas, Missouri en Oklahoma richten de wervelwinden veel schade aan, meldt CNN. In die laatste staat zijn zeker twee mensen omgekomen.

Door de storm moest de belangrijke snelweg I-40, die nagenoeg van de oost- tot de westkust voert, worden afgesloten. Het asfalt is onder meer bij het plaatsje Mayflower in Arkansas bezaaid met allerlei puin. Tientallen huizen zijn door de wind uit elkaar gerukt, waarna de brokstukken in de omgeving zijn neergekomen.

In Quapaw in Oklahoma is een muur op een auto gevallen. In die plaats, gelegen boven Little Rock, zijn twee slachtoffers gevallen en veel huizen beschadigd. Gevreesd wordt dat ook in Vilonia in Arkansas veel mensen zijn omgekomen.

De tornado’s komen voort uit een groot stormfront dat al dagen over het zuiden en midwesten van de Verenigde Staten trekt. Daardoor zijn op voorhand op veel plaats tornadowaarschuwingen afgegeven.