Xite

NSA houdt bewust lekken achter

29-04-2014 08:58

In een blogpost op de site van het Witte Huis heeft cybersecurity-coördinator Michael Daniel tekst en uitleg gegeven over de werkwijze van de NSA en de manier waarop de inlichtingendienst is omgesprongen met de Heartbleed-bug die het internet op zijn grondvesten deed schudden.

“Een hele database achterhouden met alle gaten en kieren in het internet zou de Amerikaanse burgers en de nationale veiligheid niet ten goede komen, maar in sommige gevallen kan het wel handig zijn om lekken te kunnen gebruiken om de staatsveiligheid te waarborgen.”

Dat de NSA soms z’n mondje houdt als de dienst een gat heeft gevonden op het web, werd al langer vermoed. Zo beweren boze tongen dat de NSA al lang op de hoogte was van de Heartbleed-bug, maar het lek bewust heeft verzwegen. Daniel ontkent dat. “We wisten echt niets van Heartbleed, maar de discussie is nu wel aangezwengeld over de overheid om wat voor reden dan ook informatie mag achterhouden voor het publiek.” Wat de cybersecurity-specialist betreft blijven de inlichtingendiensten lekken handig gebruiken, maar moeten er wel duidelijke voors- en tegens op papier komen.

(BuzzT)