Xite

Veel BN’ers in benefietshow Metakids

29-04-2014 09:28

Ali B, Najib Amhali, Marco Borsato en Tineke Schouten zijn slechts een paar van de Nederlandse artiesten die op 2 juni mee doen aan een benefietvoorstelling voor de stichting Metakids in de Schouwburg in Almere.

Tegelijkertijd is er op het poppodium Patronaat in Haarlem een benefietconcert voor de stichting. Hier treden jonge Nederlandse bands op als Rigby, Mister and Mississippi en 3FM-Serious Talents als Tessa Rose Jackson en Town of Saints.

De stichting Metakids zet zich in voor onderzoek naar kinderen met een dodelijke stofwisselingsziekte. Per jaar worden er in Nederland 800 kinderen met zo’n aandoening geboren. Bijna de helft van deze kinderen haalt de 18 jaar niet.

Het initiatief voor de voorstelling en het concert komt van actrice Debby Petter, de voorzitter van Metakids, en haar echtgenoot, cabaretier Youp van ’t Hek. De kaarten voor de beide evenementen zijn vanaf dinsdag te koop via SeeTickets. Alle artiesten werken geheel belangeloos mee. Alle opbrengsten gaan naar de stichting Metakids.

(BuzzE)