De Poel goede Nederhorror

01-05-2014 15:08

De Nederhorror heeft het moeilijk. Het aantal Nederlandse horrorfilms van de laatste jaren zijn op een hand te tellen en alleen Dick Maas’ Sint was een groot succes. Films als Sl8n8 en Dood Eind waren geen succes in de bioscopen en het genre was stervende. Tot producenten Jan Doense en Herman Slagter een aantal jaren geleden het Nieuw Nederlands Film Platform oprichtten om door middel van crowdfunding vier horrorfilms te ontwikkelen. Het eerste project is inmiddels volledig gefinancieerd en is klaar voor de bioscopen: De Poel.

Twee gezinnen gaan kamperen in de wildernis en zetten hun tenten op aan het water. De verhoudingen in de groep komen al snel onder vuur te staan en als onverklaarbare dingen gebeuren rond en in het water, lijkt de vakantie gigantisch in het water te vallen. Het loopt snel uit de hand en de vraag is of ze het bos ooit veilig en levend zullen verlaten.

Het klinkt allemaal vrij standaard: mensen gaan naar een bos, waar vreemde dingen gebeuren. Maar de film trapt niet in de val waar veel genregenoten wel de mist in gaan: De Poel ontspoort nergens en blinkt uit in subtiliteit. Er wordt de tijd genomen om de personages geloofwaardig en goed op te bouwen, waardoor er empathie gecreeƫrd wordt met iedereen.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>