Politiek

Rehwinkel (PvdA) breekt wachtgeld-belofte

01-05-2014 16:22

Dat hebben de collega’s van RTV Noord scherp in de smiezen gehouden. Peter Rehwinkel (PvdA) zei bij zijn vertrek als burgemeester van Groningen een half jaar wachtgeld nodig te hebben en daarna op eigen benen te kunnen staan. De sociaal-democraat heeft die belofte niet waar kunnen maken. Een extra vlek op het blazoen van de man die goochelde met wachtgeld.

Belofte op belofte, vlek op vlek

In november 2013 stapte Rehwinkel op als burgemeester van Groningen. Hij zei toen dat hij niet meer dan enkele maanden tot een half jaar nodig had voor het opzetten van een centrum voor rampenbestrijding bij UCLG, de overkoepelende organisatie van gemeenten in Europa. Die Spaanse functie – waar in eerste instantie aan getwijfeld werd – is echter onbetaald. Rehwinkel kondigde dus destijds aan aanspraak op zijn wachtgeld te maken. Dat leidde tot enig rumoer in de gemeenteraad waarop Rehwinkel besloot de eerste drie maanden geen gebruik van zijn wachtgeld te maken.

Vervolgens zei hij te verwachten niet langer dan een half jaar wachtgeld nodig te hebben. U begrijpt: vlek op vlek.

‘Positie op de arbeidsmarkt

‘Enfin, de gemeente Groningen liet donderdag weten dat Rehwinkel nog steeds geen betaalde baan heeft. Over de voortgang van sollicitaties wil de gemeente niets zeggen. Dit zou de privacy van Rehwinkel aantasten en niet goed zijn voor zijn positie op de arbeidsmarkt.

Lees ook

Rehwinkel houdt wachtgeld niet beperkt tot half jaar