62 arrestaties na ‘grap’ scholieren

02-05-2014 07:53

Leerlingen van Teaneck High School hebben flink huisgehouden in hun eigen schoolgebouw. Een als grap bedoelde bestorming liep helemaal uit de klauwen. De school werd door de leerlingen vakkundig verbouwd.

De leerlingen, tussen de 15 en 17 jaar, bestormden in de nacht van woensdag op donderdag de school. Daarbij sloegen bij de meesten de stoppen door. Ze sloopten stoelen en tafels, spoten de muren onder met graffiti en deden hun behoeften in de gangen van het gebouw. De politie rukte uit omdat het alarm afging. Er zijn 62  leerlingen in de boeien geslagen. Ze worden aangeklaagd vanwege inbraak en openbare geweldpleging.

Ondanks alle rotzooi was de school op donderdag gewoon open en werd er les gegeven. Alleen waren de lokalen iets minder bevolkt. De leiding van Teaneck High School gaat bekijken of de slopende leerlingen straf krijgen.

Op veel van de ouders van de slopende kids heeft het hele voorval weinig indruk gemaakt. Ze zijn alleen maar boos op de media omdat die hun kinderen gefilmd hebben terwijl ze voor de rechter moesten verschijnen. En andere leerlingen blijven erbij dat de relschoppers gewone, aardige jongens zijn. De 17-jarige Tristan Anderson zegt dat de raddraaiers ‘gewoon erg gepassioneerd zijn in de dingen die ze doen’.