Binnenland

Peperdure postzegelverzameling gestolen in Enschede

02-05-2014 16:15

Uw dagelijkse regio-overzicht.

Koe bevalt van vierling

Een koe uit het Brabantse Haren is deze week bevallen van een vierling. De kans dat een vierling geboren wordt en blijft leven, is één op elf miljoen. Volgens boer Piet Mulders was het voor twee kantje boord. “Ze klopten al aan de hemelpoort.” Door ze water in de oren te doen, ze te laten schrikken en hartmassage toe te passen, hield Mulders de viervoeters in leven.

Jongen (17) wil hond stelen

Een 17-jarige bekende van de politie heeft in Assendelft een hond proberen te stelen. Hond Keesje was door zijn baasje buiten gelaten bij de supermarkt en vastgebonden. Toen de eigenaar terugkwam, zag ze de jongen er met haar hond vandoor gaan. De politie was snel ter plaatse en hield de jongen aan.

Verpleegkundige vast aan brancard

In het Groningse Martini Ziekenhuis is donderdagavond een verpleegkundige met haar vingers vast komen te zitten in een brancard. Dat gebeurde toen zij een patiënt uit de ambulance wilde helpen. De brandweer moest eraan te pas komen om de dame in kwestie te bevrijden. De vrouw is ter plekke behandeld.

Pimpelmees kraakt houten huisje

De Boswachterij, het winkeltje in het Kuiderbos heeft last van krakend gevogelte. Wat erg!

Postbode schendt briefgeheim

Een postbode uit Amersfoort heeft dertig uur werkstraf gekregen, vanwege het schenden van het briefgeheim. De man, die diep in de schulden zit, maakte post open. Mogelijk was hij op zoek naar geld. Of de man daadwerkelijk heeft gestolen is onduidelijk.

Lift kapot in wooncentrum

De lift in wooncentrum Galenushof in Amsterdam is al sinds woensdag kapot. Dat is voor sommige bewoners een regelrechte ramp. Zo vertelt één bewoonster niet meer met de trap te durven en dus op haar billen tree voor tree naar beneden gaat. Andere bewoners kunnen helemaal niet met de trap. Het wooncentrum zegt druk te werken aan een oplossing.

Containerbrand in Westerbork

In Westerbork is een basisschool beschadigd geraakt bij een containerbrand. De brand lijkt te zijn aangestoken. Dankzij een snelle ingreep van de brandweer kon erger worden voorkomen.

Postzegelverzameling gestolen

Bij een inbraak aan de Lonneker Molenweg in Enschede, is de postzegelverzameling van de 71-jarige bewoner gestolen. De geschatte waarden van de verzameling is ruim 25.000 euro. Het gaat om een verzameling van de Britse Dominion en bestaat uit diverse boeken die blauwzwart van kleur zijn.