Reasonable Doubt suf, ongeloofwaardig en voorspelbaar

02-05-2014 18:05

Amper tachtig minuten. Dat is alles wat er over blijft van Reasonable Doubt als je de aftiteling niet meetelt. Een film die je gerust zou kunnen omschrijven als een thriller light, en niet alleen vanwege de korte speelduur. De film probeert te verbluffen, maar is daar te suf, ongeloofwaardig en vooral voorspelbaar voor.

De succesvolle jonge officier van justitie Mitch Brockden (Dominic Cooper) stapt na een avond zuipen in de auto en rijdt een man aan. In paniek belt hij een ambulance een laat het slachtoffer achter. Even later wordt Clinton Davis (Samuel L. Jackson) gearresteerd, die rondreed met dezelfde man dood in zijn bestelbusje. Brockden moet Davis achter tralies zien te krijgen voor de misdaad die hij zelf heeft begaan. Langzaam maar zeker ontdekt Brockden dat Davis een spelletje met hem speelt en dat hij heel wat meer op zijn kerfstok heeft.

Brockden moet dus zijn eigen hachje zien te redden terwijl hij in het diepste geheim ook het verleden van Davis onderzoekt. Dat leidt in het eerste halfuur tot een behoorlijk spannende film die zijn publiek een aantal keer op het verkeerde been zet. Dat verandert gaandeweg als Reasonable Doubt meer en meer wendingen neemt die steeds voorspelbaarder en tegelijk ongeloofwaardiger zijn.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>