Ilse en Waylon vol vertrouwen

05-05-2014 08:48

Het Songfestival komt steeds dichterbij, en dat is voor Ilse DeLange en Waylon – die al een week in Kopenhagen zijn – goed merkbaar. “Het is wel een circus om mee te maken”, zegt Waylon in het AD. “De stad wordt steeds drukker. Echt geweldig.”

Naarmate de wedstrijd dichterbij komt, groeit ook het vertrouwen bij The Common Linnets. “Er komt steeds meer rumoer. Het wordt steeds gekker. Je merkt dat er het steeds meer toe doet. Ik heb er veel zin in en zit vol vertrouwen”, aldus Waylon.

De kritiek op de keuze voor hun nummer Calm after the Storm heeft het tweetal in aanloop naar het Songfestival nooit doen twijfelen. “Dat heeft me totaal niet geraakt”, zegt Ilse. “Het deed me niks. Alleen de manier waarop, stoorde me soms. Het werd soms wat denigrerend gebracht, maar we proberen gewoon iets moois te maken.”

De twee hebben dan ook, meer dan ooit, vertrouwen in een goede afloop. “We geloven hierin”, zegt Waylon. Hij voorspelt dat Nederland hoge ogen gaat gooien. “Dit wordt gewoon top 7.” Grote favoriet is volgens Ilse Noorwegen. “Dat land heeft een prachtig liedje ingestuurd. Erg mooi.”

(BuzzE)