Muziekmoment week 19

05-05-2014 13:11

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: DeWolff en The Horrors.

DeWolff – Grand Southern Electric

28042-lp-front
Genre: rock
Het vijfde album van DeWolff, Grand Southern Electric, is er weer eentje om de vingers bij af te likken. De groei die de band uit Limburg op elk album laat horen is ook weer terug te vinden op Grand Southern. DeWolff liet met hun vorige album al horen iets minder psychedelisch en iets meer catchy rock te kunnen maken. Hiermee spelen ze zich ook in het buitenland de kijkers in. Producer van The Black Keys, Mark Neill, produceerde Grand Southern Electric en laat het catchy rockgeluid doorvloeien. Toch blijft de authentieke sound van DeWolff in stand. Het orgeltje, de vlijmscherpe en rauwe stem van Pablo van der Poel en de rockende, soms bluesy en soms funky gitaarpartijen maken Grand Southers Electric een waardig album, waarmee DeWolff wederom bevestigt een band met een mooie toekomst te zijn.

The Horrors – Luminous

The Horrors - Luminous
Genre: rock
Na het grote succes met Skying in 2011 bleef het qua nieuwe muziek stil rondom The Horrors. De Britten toerden nog wel, maar stelden de release van Luminous bijna een jaar uit. Het wachten heeft geloond. Luminous is een plaat die statige post-punk liedjes laat horen. Waar op Skying meer losse hitgevoelige liedjes stonden, is Luminous als album meer een geheel. De drums blijven stevig doorrossen, de synths zijn wederom goed vertegenwoordigd en Farris Badwan zingt zweverig en toch enorm krachtig en speelt op Luminous misschien nog wel een grotere rol dan op eerdere albums. Met spannende breaks zorgen The Horrors ervoor dat de nieuwe langspeler niet verveelt. Luminous staat als een huis en is de perfecte plaat-voor-in-de-auto van dit moment.