Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

06-05-2014 13:13

Nadat ik inmiddels vier weken suikervrij gegeten heb en deze levensstijl graag voortzet motiveer ik ook graag anderen om het eens te proberen. Het doet veel met je in positieve zin. En hoewel het begin in ieder geval voor mij vrij heftig was, wen je er met de week meer aan. Om ook jullie op weg te helpen wil ik vandaag een aantal suikervrije wist-je-datjes met jullie delen.

Wist je dat……

… je calvé pindakaas gewoon zo nu en dan mag eten? Dit boterhamsmeersel bevat enkel geraffineerde suikers en een gezonde portie noten, lekker voor op een speltboterham of zuurdesem cracker!

… je dingen die je in de supermarkt niet vindt vaak bij de natuurwinkel kunt krijgen? Bijvoorbeeld amandelmeel om lekker mee te bakken of speltcrackers! Máár, veel dingen zijn ook al gewoon in de supermarkt te verkrijgen, zoals: stevia, echt speltbrood (nieuw bij de Appie!) en lijnzaad!

… je ‘vette’ dingen als lekkere ontbijtspek en zalm juist mag eten? Je lichaam moet gezonde vetten binnen blijven krijgen en daarvoor is een vet stuk zalm of beetje pindakaas op je boterham ideaal!

… smoothies niet alleen enorm gezond zijn en makkelijk als een snel ontbijt, maar ook ideaal zijn om restjes op te maken? Je kunt vrij veel dingen in een smoothie stoppen, dus als je fruit hebt wat snel op moet of groente die over is, maak er een lekkere smoothie van!

… je veel sausjes niet per se achterwegen hoeft te laten als je ze maar zelf maakt? Zo blijven satésaus, knoflooksaus en salsa-dip absoluut wel een optie, maar maak ze gewoon zelf. En zal ik je een geheim verklappen? Vaak smaakt het nog frisser en verser ook!

Bekijk ook de suikervrije recepten van mijn mede-bloggers en lees un ervaringen met een suikervrij leven en probeer het vooral zelf ook eens!

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.

Beeld: Shutterstock