Jay Leno bij protesten tegen Brunei

06-05-2014 07:23

“Welk jaar is het? 1814?” Gepensioneerd talkshowhost Jay Leno steunde maandagmiddag de demonstranten bij het Beverly Hills Hotel in hun protest tegen de nieuwe antihomowet in Brunei, zo meldt The Hollywood Reporter.

Los Angeles is de afgelopen dagen flink in de ban van de wetgeving die het mogelijk maakt homoseksuelen te stenigen in de rijke oliestaat. Sultan Hassanal Bolkiah bleek banden te hebben met hotelketen Dorchester waar het bekende Beverly Hills Hotel bij hoort. Toen dat bekend werd besloten allerlei partijen zoals de van de Oscars bekende Motion Picture & Television Fund en de organisatie van de Global Women’s Right Awards een andere locatie voor hun feestjes te zoeken.

Maandagmiddag togen groepen vrouwen- en homoactivisten naar het hotel, waar ook Jay Leno acte de prĂ©sence gaf. “Mensen worden ontvoerd en verkocht en we zitten hier maar te niksen. Je weet dat het kwaad opbloeit als goede mensen niks doen”, zo sprak Leno op de demonstratie. Sommige demonstranten hebben aangegeven net zolang te protesteren voor het hotel totdat de sultan zijn beleid intrekt. Onder meer Ellen DeGeneres, Sharon Osbourne en regisseur William Friedkin hebben hun steun uitgesproken voor de boycot van het hotel.