Politiek

Peter Rehwinkel (PvdA): schuld van media

06-05-2014 10:55

Oud burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel (PvdA) is boos op de media. Die stellen hem namelijk telkens in een kwaad daglicht terwijl er niets aan de hand is. Volgens Rehwinkel, in Dagblad van het Noorden, doet de journalistiek haar werk niet goed. 

“Ik heb wel eens gedacht dat voor een bericht twee bronnen nodig waren, maar blijkbaar is tegenwoordig een halve bron genoeg. Er wordt maar wat geroepen. Onlangs nog het ANP dat meldt dat ik mijn huis voor 1 miljoen heb verkocht. Wat een onzin, was het maar waar. Het gaat alleen wel ten koste van je reputatie”, aldus Rehwinkel.

Wat er dan wel gaande is wat betreft zijn zoektocht naar een nieuwe baan wil hij niet zeggen. Het enige dat de PvdA’er kwijt wil is dat het vinden van een nieuwe baan er niet makkelijker op wordt “als dit soort verhalen telkens circuleren in de media”.

Vakantiehuis in Spanje

Ook in de Volkskrant laat Rehwinkel van zich horen. Zo laat hij aan verslaggeefster Ana van Es weten: “Dat ik mijn vakantiehuis in Spanje bij elkaar zou hebben gedeclareerd: dat huis hebben we al jaren, dus dat is niet aan de orde. Ik wil niet op elke hype reageren. Maar de kritiek gaat maar door. Wat is er rond mijn persoon aan de hand?”

Verder zegt hij gesprekken te voeren met een reïntegratiebureau: “Ik heb nog geen nieuwe baan. Maar ik voer goede gesprekken.”