Media & TV

Weer een PVV-er opgestapt vanwege gedrag Wilders

06-05-2014 09:35

Uw ochtendgebed, ook op dinsdag.

Levenselexir om niet te sterven

Asterix nam levenselixer van de Druïde en werd onoverwinnelijk. Een sprookje in een strip was dat. The New Yorker schrijft een topverhaal over een drankje dat voedsel kan vervangen en je leven verlengt tot in het oneindige: Soylent: ‘I feel like the six million dollar man. My physique has noticeably improved, my skin is clearer, my teeth whiter, my hair thicker and my dandruff gone … I haven’t eaten a bite of food in thirty days, and it’s changed my life.’

Huilcampagnes

Reclame spotjes waarbij je geforceerd te lachen waren lange tijd een hype. Nu is er een tegenstroming. Gij zult janken bij een advertentie.

Indianen uit Honduras blieven geen hulpverlening

Hondurese Indianen zijn woedend op de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO wegens de financiering van een waterkrachtcentrale. ‘FMO is medeplichtig aan moord en mensenrechtenschendingen’, aldus Bertha Cáceres, coördinatrice van de Hondurese Vereniging van Inheemse Organisaties COPINH. De indianen ter plaatse verzetten zich tegen het project, en stuurden de bank een brandbrief met de vraag zich terug te trekken. Ze willen geen waterkrachtcentrale in de voor hen heilige rivier en beroepen zich op hun recht op zelfbeschikking.

PVDA-ex burgemeester bluft over nepbaan

Oud-burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) werkt niet in Barcelona voor de organisatie United Cities and Local Governments (UCLG), zoals hij zegt. De PvdA’er doet er ook geen vrijwilligerswerk. Peter Rehwinkel is een bluffende egomane carrièrepoliticus die Groningen werd uitgepest nadat hij een grootscheepse persconferentie had aangekondigd dat Sinterklaas in de stad van Bommen Berend zou aanmeren. Rehwinkel ging daarna met de stoomboot mee terug naar Spanje in een zak vol met wachtgeld.

CIA uit Afghanistan

Osama is dood, wat moet je nog in Afghanistan en Pakistan? De CIA trekt zich langzaam terug, meldt The Daily Beast. ‘The CIA is dismantling its frontline Afghan counterterrorist forces in south and east Afghanistan, leaving a security vacuum that U.S. commanders fear the Taliban and al Qaeda will fill—and leaving the Pakistan border open to a possible deluge of fighters and weapons.’

Falende doodinjecties

Een ter dood veroordeelde onthoofden is wreed. Ook de elektrische stoel is geen goed doodstrafwapen, want weigert nogal eens dienst. Hou je over: dodelijke injecties. Maar die dodelijke cocktails blijken ook niet goed te werken. ’The doctor on hand told state officials that Lockett had not received enough chemicals to kill him, but that there were no more chemicals on hand. There were debates over whether to take the prisoner to a hospital. Forty-three minutes after injection, Lockett had a massive heart attack (this was not part of the state’s plan) and died.’

THC rapper slachtoffer schietpartij

Yo! We hebben ons eigen polder Tupac. De 31-jarige man die dit weekend werd doodgeschoten op de Nesserland in Noord is Charlton ‘Challa’ Wondel, een lid van de enigszins bekende rapformatie Tuindorp Hustler Click. De politie wil de identiteit van het slachtoffer niet bevestigen. Leden van THC melden dat het Wondel is die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwam tijdens de schietpartij in Amsterdam-Noord. Een tweede man raakte gewond aan zijn been. Toch is dat alles een uitzondering, Het aantal jeugbendes neemt af.

Belgische buschauffeur beboet voor downloaden kinderfilms

Een 39-jarige buschauffeur het uit Belgische Putte riskeert bijna 40.000 euro te moeten betalen aan de Belgian Anti-piracy Federation (BAF) omdat hij voor zijn kinderen illegaal films downloadde. De man dacht dat hij niets verkeerds deed, omdat veel van die kinderfilms ook via YouTube te bekijken zijn. Het gaat om Disney-klassiekers zoals Doornroosje, 101 Dalmatiërs, Bambi en De Leeuwenkoning. De vader staat samen met vijf andere beklaagden, onder wie de oprichter en de beheerders van de website met de films, terecht voor de correctionele rechtbank in Gent.

Somalië is moedermoeilijk

Somalië is anno 2014 het ergste land ter wereld om moeder te zijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst die de ngo Save the Children maandagavond in Londen publiceerde. Finland is de beste moederplaats. Nederland staat in de top tien. Het klassement vergelijkt de omstandigheden waarin moeders zich bevinden in 178 landen, onder meer op vlak van gezondheid, niveau van vorming en kernindicatoren over de kinderen, zoals hun gezondheid en hun voeding.

Onkruidbrander veroorzaakt brand in Utrecht

Aan het Lumeyhof in Utrecht is dinsdagochtend een grote brand ontstaan. Een schutting vatte vlam waarna de brand oversloeg naar een schuur en een gedeelte van de woning. Het vuur ontstond bij het verwijderen van onkruid met een onkruidbrander.

Weer PVV-er die adieu zegt tegen Geert Wilders

Zeg, houdt het dan nooit op? Aan de ontmanteling van de PVV lijkt geen einde te komen, nu voor de zoveelste keer een politicus Geert Wilders de rug toekeert. Het Zuid-Hollandse Statenlid Bart Brands stapt per direct op. Niet alleen vanwege de ’Marokkanentoespraak’, maar vooral vanwege een opmerking later op de beruchte verkiezingsavond. Een paar uur na de toespraak met de vraag aan de PVV-achterban of het aantal Marokkanen meer of minder moest worden, zegt Brands een gesprek te hebben opgevangen tussen de partijleider en de Haagse lijsttrekker Léon de Jong. Daaruit maakt hij op dat het ’minder, minder, minder’ een bewuste actie was om de PVV in de Haagse gemeenteraad in de oppositiebanken te houden. ‘Ik heb hem tegen Léon horen zeggen: als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt.’