Maywood alweer uit elkaar

07-05-2014 07:53

De hereniging van de Maywood-zusjes is op een fiasco uitgelopen: Alice en Caren kunnen elkaar niet meer luchten of zien. Dit meldt weekblad Story.

De twee, die in werkelijkheid Aaltje en Doetje de Vries heten, werden vorig jaar door Gerard Joling na bijna twintig jaar weer samen het podium opgetrokken. De reünie smaakte naar meer en de twee besloten opnieuw op te gaan treden en nieuw materiaal op te nemen. Maar net als de muziek keerde ook de onenigheid tussen de gezusters, die geen contact met elkaar hielden gedurende de breuk, terug. Bij de nog geplande optredens delen ze geen kleedkamer meer en willen ze niet meer samen de soundcheck doen.

Volgens Story heeft Alice inmiddels de brief gepost waarin ze de samenwerking met haar zus opnieuw beëindigt. “Recent kreeg Alice van Caren de zoveelste e-mail met verwijten en eisen. De maat was vol”, weet Alices echtgenoot Jochum te vertellen. “De afgelopen maanden waren een hel voor Alice.”

In de jaren negentig zagen de zusjes elkaar nog in de rechtszaal – maar ze hadden na de successhow met Gerard Joling beloofd het verleden achter zich te laten. “Caren en ik moesten opnieuw om de tafel om dingen te regelen”, vertelt Alice. “Het heeft ruim drie maanden geduurd voordat we eruit waren. Telkens als we het eens waren geworden, volgden er weer wijzigingen en nieuwe eisen van Caren. Er kwam geen eind aan.” Alice zegt zich ingehouden te hebben, maar met een veeleisende Caren is nu haar geduld op. Ze geeft vooral de schuld aan Carens man: “Hij heeft ons tegen elkaar opgezet net als twintig jaar geleden. Het ging ons voor de wind. Maar sinds de dag waarop Caren verliefd werd op Henk is alles veranderd.”

(BuzzE)