VARA-leden: raar kapsel ‘vogelnest’ noemen is racisme

07-05-2014 21:02

Volgens het door VARA-leden betaalde weblog Joop.nl is het racistisch om een kapsel dat er uitziet als een vogelnest ‘vogelnest’ te noemen. Dat blijkt uit een door een anonieme(!) medewerker geschreven artikel op de VARA-ledenwebsite.  

De anonieme(!) door VARA-leden betaalde scribent in kwestie windt zich op over een zinnetje in het meidenblad Grazia.

Vogelnest

Onder een foto van Naomi Campbell met een enorm afrokapsel werd door een Grazia-redacteur geschreven: “Naomi Campbell kan niet te lang buiten blijven, want dan wordt haar afro gekraakt door een paar birdies.”

Met daarboven een foto van Campbell en de kop Vogelnest.

Volgens Joop.nl is dit zwaar racistisch omdat Naomi Campbell er niets aan kan doen dat ze een afrokapsel heeft.

Desalniettemin zouden er inderdaad meerdere vogels in het kapsel kunnen broeden. Flinke vogels ook trouwens. En dan nog zou het bijna niemand opvallen dat er vogels in broeden. Als er vliegende olifanten zouden bestaan dan zouden ze waarschijnlijk dit kapsel gebruiken als olifantennest.

Dit heeft echter alles te maken met de styling van het haar in kwestie dan met een natuurlijk afrokapsel.

Bettuttelracisme

Met racisme heeft het sowieso niets te maken, of het moet betuttelracisme zijn van door VARA-leden overbetaalde Don Quichotes die in elke windmolen een reus zien.

Vreemd genoeg meent ook de hoofdredacteur van Grazia afstand van de enorm kwetsende tekst te moeten nemen. Dit omdat het ‘veel heeft losgemaakt bij sommige mensen’.

Het feit dat hoofdredacteuren tegenwoordig afstand nemen van hun teksten en excuses maken bij een klein beetje tegenwind verklaart in elk geval waarom het zo bedroevend slecht gaat met bijvoorbeeld Sanoma, waar Grazia door wordt uitgegeven.

VARA-reaguurders

De reaguurders op Joop.nl, doorgaans nog grofgebekter, onfatsoenlijker en rancuneuzer dan reaguurders van Geenstijl.nl, begrijpen maar weinig van deze zoveelste bizarre obsessieve anti-racisme uitglijder en kraken het artikel massaal af.

VARA-radicalisering

Kenners vrezen dat de VARA-leden inmiddels ernstig zijn geradicaliseerd en binnenkort ook zaken als ademhalen, fietsen met losse handen of alleen denken aan afrokapsels als ‘racisme’ zullen betitelen.

Het is onbekend wanneer de VARA-directie ingrijpt en de stekker uit dit anti-verschillige online haat- en rancuneproject trekt.