Binnenland

Bert van der Roest (PvdA) toch voor rechter

08-05-2014 10:17

Bert van der Roest, het voormalig Utrechtse raadslid dat tienduizenden euro’s stal van de Stichting Straatnieuws, moet zich hoogstwaarschijnlijk toch verantwoorden bij de rechtbank. Dit meldt De Telegraaf. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is het onderzoek “in een afrondende fase”.

“Het proces-verbaal is nog niet binnen en er is ook nog geen definitieve vervolgingsbeslissing. Maar het klopt dat de officier van justitie wel de verwachting heeft uitgesproken dat die beslissing tot vervolging voor de zomer wordt genomen,” zo weet de woordvoerder verder. De verwachting is dat de zaak nog voor de zomer zal dienen.

De stichting Straatnieuws deed eerder dit jaar aangifte tegen de PvdA’er, omdat deze weigert het gestolen bedrag van 42.000 euro terug te storten in de kas van de daklozenkrant. Van der Roest stelt eerder al 15.000 euro te hebben teruggestort. Straatnieuws wil echter het resterende bedrag ook ontvangen.

Eerder werd bekend dat het stelende raadslid aanspraak maakt op bijna 8000 euro aan wachtgeld. Van der Roest is nooit geroyeerd als PvdA-lid.