Jongen verbannen van peuterspeelzaal om dragen jurken

09-05-2014 09:40

Een 5-jarig jongetje is niet meer welkom op een peuterspeelzaal in het Britse Rugby omdat hij vaak in prinsessenjurkjes rondloopt. Het kind zou leeftijdsgenoten ‘verwarren’, zo verklaart de schoolleiding.

Romeo is helemaal gek van prinsessenjurkjes en meisjeskleding. Hij heeft wel honderd verschillende outfits. Het liefst draagt hij altijd een jurk en dat doet hij dus ook lekker. Zijn christelijke peuterspeelzaal vindt zijn kledingkeuze echter ongepast en verwarrend voor kinderen. Moeder Georgina vindt dat discriminatie, zo vertelt ze aan Mirror. “Ik was sprakeloos toen ze me vertelden dat Romeo de jurkjes niet mocht dragen. Waarom, vroeg ik me af. Jurken dragen is zijn keuze, als dat hem gelukkig maakt vind ik het best.”

Dat Romeo graag liever een meisje zou willen zijn, ontkent Georgina. Volgens haar heeft het niet met travestie te maken. “Romeo is juist heel jongensachtig, met drie oudere zussen vindt hij het leuk om jurkjes te dragen. Wat is daar mis mee?”

Zo’n drie weken geleden werd Georgina verteld dat Romeo definitief niet meer welkom is op de peuterspeelzaal. “Ik was in shock. Volgens de leidster zouden de andere kinderen van streek zijn door de jurkjes en ze zei dat Romeo pas welkom zou zijn als zijn kleding bij zijn geslacht zou passen. Ik vroeg aan de andere ouders of de kleding van Romeo hun kinderen dwars zat, ze zeiden allemaal dat dat niet het geval was.”

(BuzzO)