Onderzoek naar subsidiemisbruik Henk Krol

09-05-2014 07:05

Nadat het AD vorige maand onthulde dat 50Plus-coryfee Henk Krol tonnen belastinggeld heeft gebruikt om onder meer zijn seksshop overeind te houden, is nu bekend gemaakt dat de Auditdienst van het Rijk de boeken van de voormalige stichting Vrienden van de Gay Krant onder de loep gaat nemen.

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker heeft om het onderzoek verzocht. Haar departement gaf tussen 2008 en 2011 bijna 300.000 euro subsidie aan de stichting. “Er zijn vragen gerezen rond de besteding,” zegt een woordvoerder. “Mocht blijken dat subsidie is besteed aan zaken waarvoor die niet bedoeld was, dan zal het ministerie overgaan tot terugvordering.”

Zowel Krol, die momenteel kandidaat is voor het Europees Parlement voor 50Plus, als het ministerie van onderwijs zijn door het onderzoek in verlegenheid gebracht. In de periode die onderzocht wordt, werd vrijwel elke subsidieaanvraag gehonoreerd, terwijl er geen enkele interne controle was bij de stichting. In het bestuur daarvan zaten slechts Krol en zijn bejaarde vader.