Festivalverslag: London Calling dag 1

10-05-2014 17:07

Een letterlijk stormachtig begin van het twee-daagse festival in Paradiso. Nodig bezoeker moet storm en regen trotseren om het begin van London Calling mee te kunnen maken. Het is dan ook nog opvallend rustig aan het begin van de avond als we aftrappen met Trouble with Templeton.

Meer dan zomaar een indiebandje

IMG_3856

IMG_3886
Trouble with Templeton
En dat is meteen een aangenaam begin. Voor ons staat een energieke band die niet bang is om te experimenteren. De stem van de zanger doet denken aan de Maccabees. Vaak is de muziek catchy maar er is ook ruimte voor rustigere nummers waarmee Trouble with Templeton laat zien dat ze meer dan zomaar een indiebandje zijn. Hier zit potentie in.

Enthousiast publiek

IMG_3922

IMG_3948
Hospitality
Na een weinig inspirerend optreden van Teleman in de grote zaal is het Hospitalty dat de zolder van Paradiso wakker schudt. Vlekkeloos is het optreden niet. Aan het enthousiasme van het publiek te merken wordt dat ze alles behalve kwalijk genomen, synths en harde gitaren wisselen elkaar af. Maar het is de stem van de zangeres die het geluid van de band maakt. Deze rock uit Brooklyn maakt een hoop goed.

Gitaargeweld

IMG_3959
Wolf Alice
Na een eerdere afzegging hoge verwachtingen voor één van de headliners vanavond. Wolf Alice verrast door meteen veel ruiger te beginnen dan we van ze gewend zijn. Flink gitaargeweld en af en toe zelfs een schreeuwende frontvrouw Ellie Rowsel staan in contrast met de veelal rustige nummers op de plaat. Wolf Alice toont zich headliner waardig en zet een show neer waarmee ze ongetwijfeld veel nieuwe fans voor zich hebben gewonnen. Zonder twijfel is dit het beste optreden van de avond.

Dansende menigte

IMG_4061
Jungle
Wie na middernacht nog genoeg energie heeft om te dansen kan rekenen op Jungle. Na eerder wat mindere optredens in Nederland is het nu wel raak. Muzikaal is er weinig aan te merken, de muziek staat als een huis. Wel komt Jungle stijf over en dat is jammer. Hoe dan ook wordt het laatste optreden goed ontvangen door een dansende menigte. Als de band nog wat aan hun podiumkunsten werkt kan dit wel eens een verrassende live act worden. Voor vanavond blijft het bij een leuk feestje en prima afsluiter.