Muziekmoment week 20

12-05-2014 11:07

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: The Trouble With Templeton en The Black Keys.

The Trouble With Templeton – Rookie

Genre: rock/folk
The Trouble With Templeton was een van de verrassingen van de afgelopen London Calling editie. Het Australische vijftal maakt indringende liedjes met een folky tintje. De drieëntwintigjarige zanger en gitarist Thomas Calder begon drie jaar geleden alleen, maar heeft nu een tweede gitarist, toetsenist, drummer en bassist achter zich om de wereld mee te veroveren. En dat lukt hem aardig: in Australië is de band razend populair en ook in Europa waardeert men de melodieuze, avontuurlijke geluid. Denk aan een mix tussen Mumford & Sons en Radiohead.

The Black Keys – Turn Blue

The_Black_Keys_Turn_Blue__Album_Cover
Genre: rock
Turn Blus is alweer het achtste album van het duo The Black Keys, sinds de oprichting in 2001. Na elke plaat die de heren uit Akron, Ohio, uitbrachten werd het succes telkens een beetje groter, met het vorige album El Camino als hoogtepunt. De stevige rock van The Black Keys, en dan met name het blues randje, heeft langzaamaan overal ter wereld voor uitverkochte zalen gezorgd. Op Turn Blue horen we wederom een volwassen rockgeluid, dat iets meer aandacht besteedt aan de gitaarpartijen in de vorm van lange solo’s en iets minder catchy riffs. Het blues gehalte is iets lager dan El Camino en een echte hit is niet te bekennen op Turn Blue. Het album is daardoor wel heel eigen en gaat meer richting de roots van de band.