Gruwelfoto’s moord volleybalstel te koop

13-05-2014 09:46

In Spanje worden schokkende politiefoto’s van Ingrid Visser en Lodewijk Severein te koop aangeboden. Het gaat om een reportage met 12 foto’s van de hevig toegetakelde lichamen van de vorig jaar in Murcia vermoorde Nederlanders. Dat melden de regionale kranten van de Persdienst.

De foto’s werden ook aan Nederlandse media aangeboden via een tussenpersoon, ondanks een uitdrukkelijk verbod door een Spaanse rechtbank. Ook het 3000 pagina’s tellende politierapport over de moordzaak is te koop, voor 1000 euro. Officieel wordt het rapport alleen beschikbaar gesteld aan het Openbaar Ministerie en de advocaten van de verdachten.

De lichamen van Visser en Severein werden gevonden in een citroenboomgaard in Alquerias. Alle details zijn zichtbaar en de reportage is volgens de contactpersoon “gruwelijker dan een horrorfilm”.

In verband met de moordzaak is de Spaanse politie op zoek naar een Oost-Europese man met de naam Danko of Dankovitsj. Deze onbekende wordt door één van de verdachten in de zaak aangewezen als dader.