Man sloopt kunstwerk Banksy met eigen werk

13-05-2014 08:51

Het zijn moeilijke tijden voor kunstenaar Hart of London. Hij spijkerde een eigen kunstwerk over werk van de beroemde straatkunstenaar Banksy heen. Daarmee sloopte hij die muurschildering. Zijn eigen kunstwerk is nu verwijderd en dat zint Hart of London al helemaal niet.

Populair had Hart of London zich al niet gemaakt bij de mensen die in de buurt wonen van de muurschildering. Op de hoek van East India Dock Road had hij in 2011 het werk Sorry geschilderd. “Sorry! The lifestyle you ordered is currently out of stock”, stond er met grote zwarte letters geschilderd. Daar ramde Hart of London zijn eigen geknutsel overheen.

Vlak voor Valentijnsdag spijkerde hij een bord over de Banksy heen met de tekst “Love is like butter? Spreadable.” Om de tekst kracht bij te zetten, had hij er ook een kuipje boter bijgetekend. Het kunstwerk van Banksy werd geschat op een waarde van 150.000 pond, ruim 180.000 euro.

Na het getimmer van Hart of London is de muur een grote aanfluiting. Het kunstwerk van de knutselaar is verwijderd en het werk van Banksy is doelwit geworden van vandalen. Die zijn de tekst met witte verf te lijf gegaan. Hart of London wil zijn kunstwerk terug. Volgens SWNS heeft hij een oproep geplaatst waarin hij zijn houten bord terugeist. Hij noemt het verwijderen ‘pure diefstal’. “Voor mij is mijn kunstwerk onbetaalbaar, maar je kunt er misschien nog wel 400 pond voor vangen”, schrijft hij in een flyer die in de buurt is verspreid.

(BuzzO)