Nieuws

‘Pechtold verloochent D66-standpunten met plotseling Euroscepsis’

13-05-2014 09:18

Uw ochtendgebed vol nieuws is er weer.

Chapeau voor NRCQ

NRCQ is live en het is precies wat er nog niet was. Verhalen over geld die je wilt weten. Dus geen duffe beurskoersen, opgeklopte jaarcijferbrei of overname-feiten die je overal vindt, maar eigen stukken en verse inzichten. NRCQ vraagt wel 3,50 euro per week voor de economische grabbelton, waar ook stukken uit Financial Times en Bloomberg zijn te lezen. De vraag is of dat niet te veel is. Een digitaal krantenabonnement op bijvoorbeeld de veel uitgebreidere FT is niet veel duurder. De prijs wordt dus een probleem. Voor de rest: driewerf chapeau. De leukste verhalen gingen over Australische miljonairs die geen belasting betalen (gevonden in The Sydney Morning Herald), de manier waarop Tindr geld wil verdienen en de vraag waarom alles uit Waalwijk komt.

Goedkoop daten doe je in Sydney

De dienstdoende nachtredacteur had in diezelfde krant ook een stukje kunnen lezen over goedkoop daten. Dat doe je namelijk in Sydney. Toegang tot de website van deze krant kost u overigens slechts 1 dollar per maand. Kijk, dat zou een betere introductieprijs zijn voor NRCQ. De nieuwe NRC-site is bijna een factor 40 duurder dan deze krant uit Australië!

Studenten wachten met kinderen vanwege schuldenberg 

Amerikaanse studenten kijken aan tegen een schuldenberg die ze niet meer kunnen wegwerken. De sombere verwachtingen leiden tot het uitstellen van het krijgen van kinderen en depressies, meldt Forbes. ‘Whenever we try and dream about the future, it always gets really bogged down and depressing, and the thought of buying a house is just impossible: ‘That’s not going to happen.’ And retirement—we’re both pretty smart and we know what we should be saving, but it’s like, how’s that going to happen? … We’re both very loving and accepting and we treat each other as equals—but there’s this thing where he feels guilty because he’s the one incurring more debt … That’s a thing that comes up: ‘I’m sorry that I’m burdening our relationship with more debt and more stress.’ The person with more debt feels bad, and it’s this weird, terrible underlying current to our entire relationship.’

FD-medewerker mag twee keer stemmen bij Europa

Ten minste een Amsterdamse kiezer heeft ten onrechte twee stempassen gekregen voor de Europese verkiezingen op 22 mei. Mogelijk zijn er meer gevallen, meldt Het Financieele Dagblad. Een medewerker van het FD ontving afgelopen weekend een tweede oproep om volgende week donderdag haar stem uit te brengen voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Vermoedelijk is er iets fout gegaan bij PostNL, dat de stempassen drukt en verzendt in Amsterdam. Het is niet bekend of de medewerker gebruik gaat maken van zijn tweevoudige stemrecht.

Aansteker die zegt hoeveel je rookt

Gadgets zijn zinloze dingen vaak. Deze aansteker niet. Die helpt je van een rookverslaving af.

Ikea opent museum in eerste winkel

In 1943, diep in WO II, opende even buiten Malmö de eerste Ikea-winkel. In de plaats is weinig te doen voor toeristen. De winkelketen heeft daarom bedacht om een museum te openen om de spullen die je normaal gesproken alleen koopt in budgettaire nood, nogmaals ten toon te stellen. Zo is te zien hoe de hedendaagse IKEA-degelijkheid ineens hip lijkt als je het vergelijkt met de meubelmeuk uit de jaren vijftig.

Doe meer tegen mensenhandel

Opsporingsinstanties moeten meer doen om de personen en organisaties die zich schuldig maken aan mensenhandel in kaart te brengen. De criminele samenwerkingsverbanden lijken soms nauwelijks te worden aangepakt, zelfs als politie en marechaussee signalen hebben dat ze bestaan. Dat schrijft de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in een nieuw rapport.

Verdient Amsterdam aan niet ophalen fietsen?

Wel eens een fiets buiten de fietsenstalling bij het station geplaatst omdat er geen plek meer is? Dan is hij weg en wordt hij afgevoerd naar het fietstendepot. Het AD meldt dat er nog minder plekken zullen komen, ondanks een investering van 200 miljoen euro in fietsenstalling bij stations. Een nog nauwelijks belicht detail uit dit drama is het volgende: de gemeente Amsterdam verkoopt niet opgehaalde fietsen door. Dat je belasting betaalt is nog tot daar aan toe, maar dat je bezit wordt gestolen door de overheid gaat best ver. Wordt het geen tijd om deze gelegaliseerde fietsenroof eens te stoppen?

Kerkdissident wil gelijk halen: Bijbel klopt niet helemaal

Vette theologenfittie binnen de vrijgemaakte kerkgemeenschap. Theoloog Van Bekkum stelde in 2010 droogjes vast dat niet alle vertellingen in De Bijbel daadwerkelijk gebeurd zijn. Dat mocht hij niet doen, vonden dichtgetikte types binnen de vrijgemaakte gemeenschap. In een reactie stelt Van Bekkum dat er ‘nauwelijks aandacht is voor de wetenschappelijke discussie waarin het boek zich mengt, en ook niet voor de gang van het verhaal waarin de onderzoeksresultaten werden gepresenteerd’, meent Van Bekkum: ‘De critici houden zich zo lastige vragen van het lijf die vandaag vanuit de klassieke gereformeerde regels voor Bijbeluitleg op hen afkomen. Terwijl die vragen om bespreking vragen, juist tussen gereformeerde theologen uit verschillende kerken.’ In Ede gaan de vrijgemaakte kerkgangers vrijdag met elkaar in debat over het waarheidsgehalte in De Bijbel.

D66 verloochent eigen standpunten’

CDA-leider Buma haalt in De Telegraaf lekker uit naar D66, een electorale concurrent. De christendemocraat was verbaasd toen hij de doorgaans pro-Europese Pechtold hoorde vertellen dat voorstanders van de EU niet te veel voor de troepen uit moeten lopen in de verdere ontwikkeling van de unie. ‘Pechtold wacht niet eens meer tot na de verkiezingen voor hij zijn verkiezingsbeloftes bij het grofvuil zet’, bijt Buma. ‘In haar verkiezingsprogramma pleit D66 voor invoering van Europese belastingen, voor toetreding van Turkije tot de EU en om de vrije vestiging van verpleegkundigen en artsen uit andere Europese landen toe te laten in de Nederlandse zorg. Zeg dat dan hardop!’