Van Rijn lanceert website tegen roken

14-05-2014 09:13

Jongeren bewust maken van de stoffen die in een sigaret zitten, kan helpen om tabak minder aanlokkelijk te maken, denkt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid).

“Speerpunt van ons tabaksbeleid is voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Een kwart van alle 15-jarigen is al verslaafd aan sigaretten Want als het je lukt om als tiener niet te roken is de kans veel groter dat je als volwassene ook niet verslaafd raakt. En dat is natuurlijk veel gezonder. Onze nieuwe site kan jongeren helpen om niet met roken te beginnen”, aldus de staatssecretaris.

Van Rijn lanceert daarom woensdag de jongerenwebsite watziterintabak.nl. De bewindsman wil liefst voorkomen dat jongeren beginnen met roken. De nieuwe internetpagina kan daar volgens hem bij helpen. Met een paar klikken is te zien welke stoffen fabrikanten toevoegen aan de tabak om die beter te laten smaken. Ook is te zien of die stoffen, zoals onder meer rattengif en nagellakremover, schadelijk zijn voor de gezondheid.

Nederland is het enige EU-land dat naast een website over tabaksadditieven voor volwassenen (www.tabakinfo.nl) nu ook de jongerenversies www.watziterintabak.nl en www.zitdaterechtin.nl online heeft.