Pentagon heeft plan tegen zombie-apocalyps klaarliggen

15-05-2014 14:26

Zombies, u kent ze wel. Ze studeren aan de UvA, dragen skinny jeans, rare kapsels die Wehrmachtsoldaten ook hadden, baarden en tattoos. Ondoden die wezenloos ronddolen en enkel en alleen op zoek zijn naar mensenvlees maar niet kapot kunnen, tenzij ze recht in het hoofd worden geraakt met een hollowpoint vanaf point blank range

Ze verschenen voor het eerst op het wereldtoneel dankzij Michael Jackson en de clip van zijn megahit Thriller, vervolgens werden ze populair door films als Night of the Living Dead (in diverse vormen en remakes) en onlangs verfilmde Hollywood het literaire zombie-epos World War Z, waarin Brad Pitt in zijn eentje de wereld redt zichzelf en zijn gezin redt.

Ondoden

Maar: films en literatuur. Fantasie dus. Zombies bestaan niet echt. Zombies gaan ook nooit echt bestaan. Niet door een virus, niet door iets satanisch (het zijn, net als vampiers ‘ondoden’, een van oorsprong heidens begrip waarin de anti-christelijke idee van ‘nooit de eeuwigheid des hemelen mogen betreden’ wordt uitgedrukt) en ook niet door de straling van een meteoor, kernafval of magie.

Zombies zijn net zo realistisch als de Smurfen, vrouwen die gewoon een keer wat rationeel kunnen uitleggen of sociaaldemocraten die écht niet aan zichzelf denken.

Het Pentagon denkt daar echter heel anders over. Het koper en de sterren van het machtigste militaire land ter wereld heeft namelijk een draaiboek liggen waarin staat beschreven hoe men dient te handelen als zombielegers onze straten en winkelcentra onveilig maken (oh wacht, dat laatste is natuurlijk al zo).

Counter Zombie Dominance

Volgens het blad Foreign Policy staat er op de computers van het Pentagon een document getiteld CONOP 8888 (Counter-Zombie Dominance). Hierin staat gedetailleerd beschreven hoe zombies moeten worden vernietigd en welke maatregelen moeten worden genomen om de mensheid te redden, mocht Brad Pitt niet beschikbaar zijn.

Er staat zelfs in welke soorten zombies op welke manier moeten worden bestreden: van kippenzombies (die overigens wél echt bestaan: het is bekend dat vergaste kippen die werden begraven enige tijd later zichzelf een weg door de grond omhoog wisten te graven, uiteraard omdat ze nog niet helemaal dood waren, niet omdat ze tot ondode waren gekeerd) tot hordes bloeddorstige in staat van ontbinding verkerende voorheen keurige D66-stemmende burgers. Zelfs ‘evil magic zombies‘ (je weet maar nooit waar zo’n Hans Klok werkelijk toe in staat is) en door mensen gebouwde zombies worden genoemd.

Een grap? Nope. In de disclaimer van het document staat zelfs extra vermeld dat het document serieus is bedoeld.

Helaas beweert het Pentagon iets anders. Volgens een woordvoerder is het draaiboek uitsluitend bedoeld als oefenmateriaal voor de beginners in het Pentagon. De stafchefs en generaals in opleiding die worden geacht de wereld te redden van om het even welke vijand.

Maar de ideeën in het draaiboek, dus de tactieken die de Pentagon-studenten moeten leren, zijn wel degelijk echt. Alleen zal het in de praktijk niet voorkomen dat de V.S. wordt aangevallen door zombies. Of door Godzilla. Of door een mysterieus reusachtig wezen uit de ruimte. Of door aliens. Of door moslimsextremisten.

Zombiekit

Ineens extra bezorgd over zombies? Zorg dan vandaag nog voor een zombiekit! Hierin zit minimaal een slagwapen (honkbalknuppel), een shotgun (jachtgeweer met afgezaagde loop), een pistool of revolver van zwaar kaliber (richt op het hoofd), een crucifix, een flesje wijwater en een kruisboog (richt op het hart).
Als het even kan investeer dan ook in een aantal dingen die zombies doorgaans afschrikken, zoals mileuonvriendelijke, niet-duurzame, van vlees gemaakte PVV-oneliners, niet-hybride auto’s (oldtimers die benzine met veel lood slurpen) een Windows-pc, een racefiets waar wel gewoon remmen opzitten en een levenslang straatverbod voor de Westergasfabriekterreinen, de Oudemanshuispoort in en De Rode Hoed.

En vergeet nooit: wanneer u bent gebeten, door iets of iemand waarvan u het vermoeden heeft dat het een zombie is (het kan ook een mug of teek zijn!), pleeg dan binnen 30 seconden zelfmoord. Vooral niet twijfelen.