Business

Restaurant negeert sexy dansende Anna Drijver

15-05-2014 15:59

Ze was een van de meest bevlogen bladenmaakster van de Lage Landen en nu start ze een digitaal avontuur. Marie Nanette Schaepman, ex-Margriet, oud-oprichter van Jan en het gesneuvelde maandblad Park, lanceert vandaag videomagazine Shotofjoy.

Op het videoblog, dat donderdagmiddag live ging, verschijnen dagelijkse vers gemaakte lifestylefilmpjes die onder meer worden gelardeerd met interviews, reisverhalen en culinaire tips. In het eerste filmpje op Shotofjoy is een wild dansende Anna Drijver te zien in een restaurant. Meest opvallend aan de video was dat de eters het krolse gedraai van de actrice negeerden.

“Anderhalf jaar geleden kreeg ik het idee om online iets gaan te maken dat je raakt. Wat uitstraling heeft en met aandacht is gemaakt, iets waar beweging in zit, muziek te horen is en de mogelijkheid biedt om door te kunnen klikken”, zegt ze tegen ThePostOnline.

Gratis video

Bezoekers van Shotofjoy kunnen de video’s gratis bekijken op de dag dat ze verschijnen op de site. Daarna moeten bezoekers €2,99 euro per maand betalen om de filmpjes te kunnen terugkijken. “We hanteren een Netflix-model. Je kunt per maand opzeggen.”

Aandeelhouders in de site zijn behalve Schaepman, digitale uitgever Wayne Parker Kent en het Duitse uitgeefconglomeraat G+J. “Wayne Parker Kent is een digitale uitgeverij die zeer succesvol zijn. G+J voelt als een oude familie voor mij (Jan werd daar uitgegeven). Zij willen experimenteren met life-stylejournalistiek op internet. In het buitenland zijn er nog weinig voorbeelden van een dergelijk magazines.”

Pittige investeringen

Is hiermee haar print-carrière beëindigd? “Nee, ik ben nog steeds liefhebber van print. Ik heb drie kranten thuis en lees veel tijdschriften. Papier is een grote liefde. Nu kunnen artikelen of foto’s dienen als inspiratiebron voor een filmpje.”

Volgens Schaepman zijn er ‘pittige’ investeringen gedaan. Deze bestaan hoofdzakelijk uit het ter beschikking stellen van tijd. Over winstverwachtingen kan Schaepman nog geen uitspraken doen. “We gaan eerst een jaar experimenteren wat werkt.”