Weekendagenda: zo maak je je weekend nog beter

15-05-2014 15:03

Nog heel even, althans, hopelijk heb je over een kleine 26 uur weekend. Mocht je nou al eerder weekend hebben, dan hebben we een leuke mededeling voor je. Twee gelukkige ThePostOnline-lezers mogen vanavond gratis naar het allerleukste feestje op de donderdagavond in 020. Wat je moet doen? Vooral even verder lezen.

Donderdag 15 mei

Amsterdam
Het leukste feestje van 020, zeiden we al. De donderdagnacht in Paradiso wordt ook wel de befaamde Dondergrondse genoemd. Dit keer wordt ie verzorgd door niemand minder dan Sarah Oranje, die regelt gewoon taart enzo. Taart. Op je donderdagnacht. Precies. We mogen twee gastenlijstplekken weggeven. Wat je moet doen? Zorgen dat je je als eerste meldt bij de gastenlijst onder de naam ThePostOnline. Op die naam zijn namelijk twee gratis entreekaarten beschikbaar. Kortom: dat wordt alvast in de rij staan straks. Facebookevent om te zien wat voor toffe mensen er komen en om mensen uit te nodigen vind je hier.

Tilburg
Stukje Den Haag in Tilburg. Lekker cross over, lekker mengen. De Haagse band Splendid staat vanavond in het Tilburgse 013. Klinkt wat dubbelop, maar 013 is de naam van het betreffende poppodium. Zonnige muziek met een knipoog naar reggea en hiphop zorgt ervoor dat je de zon nog ervaart als die zelfs al onder is vanavond. Op naar Brabant!

Rotterdam
Normaliter tippen we graag de kekste technofeestjes, maar een beetje variatie hier en daar is zeker niet weg. Trek je meest comfortabele sneakers uit de kast, want in Rotterdam kun je vanavond fijn housen. En niet een keer, nee, elke maand opnieuw. De eerste editie van Repeat is in TwentySix. Entree: €3,- aan de deur of €10,- voor een strippenkaart waarmee je 5 keer naar binnen kan. Klinkt ons goed in de oren. De megafijne line up vind je hier.

Vrijdag 16 mei

Amsterdam
In de Melkweg is vanavond een feestconcept dat misschien wel het beste feestconcept ooit is. Immers, wie danst er nou niet het liefst op zijn eigen lievelingsmuziek? Dat schreeuwen tegen de DJ heeft zelden zin, dus hebben de jongens van Singlefeestje iets leuks bedacht. Je loopt naar de singletjesbak, zoekt je favoriete single uit, geeft ‘m aan de DJ en wacht tot ‘ie aan de beurt is. En dan doe je het gewoon nog een keer.

Utrecht
Wie dacht dat een gesprek zonder woorden niet mogelijk is, heeft de band New Cool Collective nog nooit horen spelen. Het is een soort magie. Briljante, betoverende magie. Magie die je minstens een keer in je leven live gezien moet hebben. En nou ja, dan volgen er vanzelf nog talloze keren. Hebben we je ooit teleurgesteld? Precies.

Zaterdag 17 mei

Haarlem
Ze brachten een prima album uit, en dat brengen ze vanavond live ten gehore in Patronaat te Haarlem. Wat wij van deze debuutplaat vinden lees je hier, meer informatie over de mannen en kaartverkoop vind je op de website van Patronaat.

Zwolle
De Wijthmenerplas (dat spreek je uit als wietemerplas) is het decor voor een nieuw dancefestival. Wildness Festival heeft niet alleen vette dance acts, ook is er theater, salsa en, zoals ze dat noemen, ‘uitbundige sfeeracties’. Vooral naar dat laatste zijn we erg benieuwd. Er is maar een manier om daarachter te komen.

Amsterdam
Nog meer fantastische jazz, maar dan op zaterdag op een minstens even fantastische locatie. Met een beetje geluk zijn de gordijnen open en kijk je onder het genot van Bart Wirtz’ geweldige saxofoonspel over Amsterdam uit. Hij presenteert zijn album waarop onder andere wereldtrompettist Sean Jones te horen is. Ook dit keer beloven we je dat het geen misstap zal zijn.

Maandag 19 mei

Amsterdam
De Melkweg heeft aanstaande vrijdagavond een voorstelling op het programma staan waarbij het publiek niet weet of ze naar muziek, dans, theater, opera, Hollandse meezingers of een abstracte kunstperformance gaan kijken. Over één ding kunnen deze mensen zeker zijn: de uitvoerende artiesten zijn van het hoogste niveau binnen hun vakgebied. Het beste van het beste, maar waarin? Dat blijft een verrassing tot vrijdagavond.

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock