Politiek

Kabinet: ‘Kabinet enorm stabiel, niks aan de hand!’

16-05-2014 10:41

Ministers van VVD en PvdA maken zich geen zorgen over de stabiliteit van de PvdA en de regeringscoalitie. Ministers van VVD en PvdA zeiden dat vrijdag voor aanvang van de wekelijkse ministerraad. Ze reageerden op een bericht in De Telegraaf dat de positie van PvdA-leider Diederik Samsom wankelt en onhoudbaar dreigt te worden na weer een slechte uitslag bij de Europese verkiezingen volgende week. 

Volgen VVD-minister Henk Kamp (Economische Zaken) is de PvdA “een hele stabiele partner in het kabinet, rustig en weloverwogen”.

Kamp schat niet in dat er problemen ontstaan als de PvdA het bij de verkiezingen volgende week slecht doet. “De PvdA zit er volgens mij rustig.”

PvdA-ministers Jeroen Dijsselbloem van Financiën maakt zich “geen enkele zorgen” over de coalitie en de positie van Samsom. “Ik ken de PvdA heel goed en er is geen sprake van paniek.”

Ook minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken (PvdA) ontkende dat er in zijn partij sprake is van paniek. “We gaan rustig door. We moeten ons niet door roddelen en stoken laten afleiden.”

PvdA-leider Samsom moet volgens Plasterk “zeker door”.

Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst, VVD) reageerde luchtig. “Aan sombere verhalen doe ik niet mee op een mooie dag als deze.”

Anp