Ockels: We zijn te ver gegaan!

19-05-2014 08:09

De gisteren overleden astronaut Wubbo Ockels schreef eind januari een brief voor de mensheid, welke door het AD is gepubliceerd. In de brief meldt hij onder meer dat de mens ‘te ver gegaan is’ met het uitputten en vernietigen van de aarde. Hij pleit in de brief voor een nieuwe eenheid voor de mensheid.

“Laten we ‘het menselijke tijdperk’ begroeten. Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons,” schrijft hij onder meer.

“Laat het voor iedereen duidelijk zijn: we moeten een nieuwe houding vinden, een nieuwe cultuur, een nieuwe instelling, een nieuwe eenheid van de mensheid, voor ons voortbestaan”, schreef Ockels. De astronaut pleit voor een geloof in de mensheid, omdat alleen dat geloof alle mensen bijeen kan brengen.

“Geloven in de mensheid is een andere manier van denken. Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent.” Volgens Ockels zijn we allemaal “astronauten van het Ruimteschip Aarde”‘. Hij roept iedereen op om te helpen met het vormen van dat geloof. Geloofsuiting kan met symbolen, rituelen en kunst.

Ockels vatte zijn visie samen met ’10 geboden van het geloof in de mensheid’. “Ons doel is om de mensheid te ondersteunen, en daarmee de aarde en natuur”, “Iedereen is verbonden met de natuur en de aarde” en “Mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar” zijn drie van de geboden.