Politiek

Tang (PvdA) valt SP aan: ‘De SP heeft geen flikker gedaan voor Griekenland’

19-05-2014 14:12

PvdA-lijsttrekker Paul Tang verwijt de SP een gebrek aan internationale solidariteit. Dat zegt hij in een interview met ThePostOnline. Volgens de sociaal-democraat houdt de solidariteit van de SP op aan de grens.

“Ik heb veel waardering voor de SP behalve voor hun nationale karakter. Je kunt niet solidair zijn en zeggen dat je solidariteit stopt bij de grens. De SP heeft geen flikker gedaan voor Griekenland. De Grieken mochten geen leningen krijgen van de SP. Weet je hoe groot de ellende dan was geweest? De SP moet bij mij niet aankomen met solidariteit. Zij hebben al die Zuid-Europese landen in de kou laten staan.”

Ook hekelt Tang de plannen die de SP heeft met het Europees project:

“De SP wil wel samenwerken, maar wil ook de Europese Commissie een kopje kleiner maken. Dat betekent dat je het hart uit de Europese samenwerking haalt. Een van de redenen waarom de samenwerking binnen de EU werkt is omdat hij niet vrijblijvend is. We gaan niet terug naar een statenbond waarin elk land een veto heeft, dat is geen samenwerking. Dat is zo ouderwets.”

SP ligt voor op PvdA

In de meest recente peiling van Maurice de Hond doet de SP het beter dan de PvdA. De socialisten hebben zicht op vier zetels, de sociaal-democraten op drie.

Lees ook

Interview: ‘Solidariteit stopt niet bij de grens’