Ochtendspits ‘drama’ rond Utrecht

20-05-2014 08:17

De ochtendspits dinsdag wordt “een drama op de wegen rond Utrecht” na een dodelijk ongeluk op de A2. Dat vreest de VerkeersInformatieDienst (VID). De snelweg blijft hoogstwaarschijnlijk tot 9 uur dicht tussen Breukelen en Maarssen, in de richting van Utrecht. “Dit ga je waarschijnlijk ook in Amsterdam zelf merken”, aldus de VID.

Bij het ongeluk op de A2 waren twee personenauto’s en een vrachtwagen betrokken. De identiteit van het slachtoffer en de oorzaak van het ongeluk zijn nog niet bekend. De politie heeft lang nodig om de brokstukken van de weg te halen. Bestuurders kunnen volgens de VID het beste omrijden via de A1 en de A27, langs Hilversum.

Ook op de A50 in de buurt van Arnhem gebeurde dinsdagochtend een ongeluk. Het verkeer wordt omgeleid over de A15 en de A2, vanuit het zuiden naar Utrecht. “De ongelukken gebeurden ver van elkaar en het verkeer komt vanuit een andere kant naar Utrecht, maar de kans is absoluut aanwezig dat je ook dit ongeluk gaat merken. Als het rondom Utrecht vastloopt, kan het heel vervelend worden”, aldus de VID.

Op de A50 tussen Renkum en knooppunt Grijsoord botste een betonwagen op een vrachtwagen. Richting Arnhem is er tot ongeveer 8.00 uur maar één rijstrook open. “De A325 bij Arnhem wordt een puinhoop, daar kun je de klok op gelijk zetten. Mensen moeten Arnhem zo veel mogelijk mijden.”

(ANP)