Binnenland

Deventer billenmeppers opgepakt

21-05-2014 18:47

Het regionieuws-overzicht van woensdag 21 mei.

Dode bever in Dordrecht geruimd

In het Wantij bij Dordrecht is een bever geruimd. Het beest dreef dood bij de jachthaven en is waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven. Voor het afvoeren van het beest moest eerst toestemming gevraagd worden, aangezien de bever een beschermde diersoort is. Bevers komen naast de Biesbosch inmiddels op veel meer plekken voor, langs de oevers van het Wantij zijn al meerdere beverburchten te vinden.

Vrouw remt voor ambulance en wordt aangereden

Een vrouw is in Oosterhout gewond geraakt bij een aanrijding die werd veroorzaakt nadat zij zojuist was gestopt om een ambulance doorgang te verlenen. De vrouw remde hard voor de voorbijkomende ziekenbroeders en de auto die achter haar reed kon niet meer op tijd remmen. Nadat ze uit de auto is gehaald is de vrouw, per ambulance, naar een ziekenhuis gebracht.

Siegerswoude zit zonder scholen

“Wat nu?”, vraagt men zich af in het Friese plaatsje Siegerswoude. ‘Te weinig leerlingen’ is namelijk de conclusie van de aanwezige scholen, en daarom verliest het plaatsje beide scholen en een peuterspeelzaal. De sluiting heeft ook gevolgen voor de plaatselijke korfbalvereniging in het lintdorp met 800 inwoners. “Een school is voor ons de voedingsbodem voor nieuwe leden.'”, zegt voorzitter Sieuwert somber.

Mooie opsteker voor bedrijvenpark Fivelpoort

Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam groeit: Graansilo Appingedam en Kamphuis Lastechniek gaan er flink uitbreiden. De groei is een mooie opsteker voor het bedrijvenpark waar nog steeds ruimte te koop staat. Graansilo Appingedam start donderdag al met haar bouwactiviteiten. Er komt een nieuwe opslagloods van 1.800 vierkante meter, goed voor een capaciteit van 13.500 ton.

Deventer billenmeppers opgepakt

Twee 17-jarige jongens zijn opgepakt voor 34 aanrandingen in Deventer. Ze worden ervan verdacht dat ze in de afgelopen maanden vrouwen hardhandig op hun billen hebben geslagen of in hun dijen hebben geknepen. De jongens komen uit Deventer en Lochem. Ze zijn de afgelopen dagen aangehouden, meldde de politie woensdag. Een uitgebreid onderzoek leidde naar de twee jongens. Het duo, dat onafhankelijk van elkaar opereerde, zit vast. (ANP)